Nieuwe uitgave van "Electronic music: Systems, Techniques and Controls" van Allen Strange

Na tientallen jaren komt er eindelijk een nieuwe versie van het boek "Electronic music: Systems, Techniques and Controls" van Allen Strange. Jason Nolan is al een paar jaar bezig ( sinds juli 2018 ) om het boek opnieuw beschikbaar te maken voor het publiek. Originele versies (zeker van de populairdere 2e editie) zijn ontzettend duur, dus erg gaaf dat hij dit doet. Het project zit in de afrondende fase, als het goed is gaat er rond 15 juli een Kickstarter voor gemaakt worden. Je kunt je hier inschrijven als je een notificatie daarvoor wil hebben:


Walker Farell van Make Noise gaat daarvoor een video maken. Het boek wordt uitgebracht met goedkeuring van de familie van de inmiddels overleden Allen Strange.
Dit is een non-profitproject en het resterende geld zal worden gebruikt om gemeenschapsprojecten op het gebied van elektronische muziek en aangepaste aanpassingen van muziekapparaten voor gehandicapten te ondersteunen.
Er komt een hardcover, softcover met ringband en doorzoekbare PDF. Bijna alle foto's zijn vervangen, een deel van de afbeeldingen is opnieuw gemaakt. Met een nieuwe introductie, getuigenissen en een nieuwe omslag gemaakt door zijn dochter.

1656942691393.png1656942730324.png


Hardcover testprint:

1656943196513.png


1656943208536.png
 
Ik heb geen idee waarom uitgerekend dat boek zo omhoog geschoten is, ik kwam er bij toeval achter. Het enige dat ik heb kunnen achterhalen is dat het een catalogus is van een of andere über overzichtstentoonstelling en ik neem aan dat dat een eenmalige run is geweest ofzo.

Maar dat is precies wat ik bedoel: voor de specialisten en liefhebbers zijn zulke dingen goud waard omdat daar info in staat die nergens anders meer terug te vinden is (of slechts met zeer veel moeite). Als zo'n boek dan niet meer herdrukt wordt en de belangstelling voor het onderwerp of de artiest houdt aan dan schiet de prijs omhoog.
 
Verwacht as maandag…..
 
Dit boek is een soort Cult boek van de Modular synth wereld.
Een bijbel etc.
Zoals altijd don't believe the hype.
Ik bedoel het boek is tof en een goede resource maar ook zonder kun je goed leren patchen en sounddesign doen.
Heb zelf alleen 1 keer gezocht taktieken met noise, quantizers, slew maar heb niet gevonden wat ik zocht.
Denk wel als de derde druk betaalbaar gedrukt kan worden gekocht dat ik dat zou doen.
Maar nee ik ga geen 200e voor een boek neerleggen.Hoop wel ook dit boek ooit te krijgen. :)
 
Dat soort dingen kunnen inderdaad nogal oplopen.
De gids die ik op de Bosch tentoonstelling in het Noordbrabants museum kocht, kun je nu echter voor een tientje minder aanschaffen. ;)
Nou ja, precies, ik heb wel meer van dat soort boeken, maar die zijn volgens mij nooit 10-20x over de kop gegaan.
 
Dit boek is een soort Cult boek van de Modular synth wereld.
Een bijbel etc.
Zoals altijd don't believe the hype.
Ik bedoel het boek is tof en een goede resource maar ook zonder kun je goed leren patchen en sounddesign doen.
Heb zelf alleen 1 keer gezocht taktieken met noise, quantizers, slew maar heb niet gevonden wat ik zocht.
Denk wel als de derde druk betaalbaar gedrukt kan worden gekocht dat ik dat zou doen.
Maar nee ik ga geen 200e voor een boek neerleggen.

Hoop wel ook dit boek ooit te krijgen. :)
Ik denk niet dat veel mensen het de bijbel van de modulaire synth wereld gaan noemen. ;) Maar het is wel een soort standaardwerk, zeker voor de opkomst van Eurorack was de spoeling van goede boeken over het onderwerp dun gezaaid. En het is vrij breed, er worden een hoop onderwerpen besproken. Misschien niet wat je zocht, maar er staat een massa informatie in waar je wel wat aan hebt of die kan inspireren. Op Modwiggler is er al een soort boekenclub om patches te bespreken en op YT heb je (ook van Make Noise) de Strange patch video's. Ik vind niet dat het boek gehyped wordt, mensen zijn denk ik gewoon blij dat iemand de moeite heeft genomen om het boek opnieuw uit te brengen. En dat is met bloed zweet en tranen uit liefde voor dat boek gedaan door iemand die iets wilde terug doen voor de modulaire synth community. Dat de familie van wijlen Allen Strange er bij betrokken zijn vind ik ook belangrijk, zij zien ook hoeveel mensen zijn werk nu nog steeds waarderen.

En het boek is nu toch betaalbaar herdrukt? Veel goedkoper lijkt me niet kunnen, als je ziet hoeveel ellende Jason zich op de hals heeft gehaald. Wat een onderneming, ik neem iig mijn petje voor hem af. Hier kun je trouwens alsnog, na de Kickstarter, orderen:
 
Oooh ja sorry zo bedoel ik dat niet.
Ik bedoelde dat de eerste en tweede druk zo gehyped zijn.
Iig als je naar de prijzen kijkt.
Ik heb best wel wat over voor de derde druk.
Helaas een paar keer geprobeerd maar krijg geen antwoord.

Ik heb de pdf maar probeer ook de derde druk in hardcover te krijgen maar dat wil maar niet lukken.
 
Dit boek heeft ook een historische betekenis, en dan spreken eerste drukken een (weliswaar zeer klein) select publiek aan ongeacht of er mooie plaatjes in staan.
Exact, dus dan is er amper een markt en is het meer wat de gek ervoor geeft. Een botanisch boek (als voorbeeld) heeft een groter bereik. Zelfs voor verzamelaars van eerste drukken is zoiets een vreemde eend in de bijt. Als een aantal (muziek) musea er een heeft dan is dat het wel qua historische waarde. Als les materiaal kan het nu sowieso weer worden ingezet. Ik neem aan dat de PDF beschikbaar blijft voor aankoop. Maar in termen van een verzamelaarswaarde en markt is het maar wat de persoon die het op dat moment wil hebben ervoor over heeft. Beetje drunk eBay purchase. ;)
 
Hier ook vandaag binnen , zowel de ringband als de hardcover. Ik was vergeten dat ik beide besteld had.

Mooie grote uitgave, prima aanvulling op de collectie muziek boeken.
 
Eindelijk binnen na wat inklaringsgedoe.
Mooie exemplaren en mooi studiemateriaal.
De hardcover in de boekenkast, maar de ringband lijkt mij ideaal voor in de studio.
 
Hier ook eindelijk binnen. Of liever gezegd: buiten. Doorgegeven dat ik niet thuis zou zijn voor vandaag, en dan toch doodgewoon maandag in het plantenperkje naast de voordeur planten. Wat een schijtbedrijf is dat UPS toch, met die toepasselijke hondendiarree bedrijfsbranding.
 
Hier ook eindelijk binnen maar helaas is er iets misgegaan; ik heb 2 hardcovers en 1 softcover besteld maar 2 softcovers en 1 hardcover gekregen. Even kijken hoe dat opgelost wordt. Ik verwacht een hardcover nageleverd te krijgen met het verzoek om het "verkeerde" boek te doneren. In dat geval zal ik het boek hier aanbieden voor een reëel bedrag en dit bedrag doneren aan het Synthforum.
 
@Ytse dat kan zeker, soms duurt kosten doorbelasten erg lang. Ik heb het weleens maanden achteraf nog gehad. Maar dat had met douane achterstanden te maken. Ik weet alleen niet wat uitbetalingskosten zijn. Meestal had het met heffingen en inklaringskosten.
 
Ik kreeg de rekening voor bezorgen. Ruim € 8,- , maar ik had beide exemplaren, misschien scheelt dat.
 
Back
Top